Необичайно ярък метеор, известен като огнена топка, беше забелязан над Европа в

...
Необичайно ярък метеор, известен като огнена топка, беше забелязан над Европа в
Коментари Харесай

Ослепителен метеор с огнена топка освети небето над Европа

Необичайно ослепителен метеор, прочут като огнена топка, беше видян над Европа в събота, с повече от 100 отчета за цветната падаща звезда над елементи от Обединеното кралство и Франция.

Видео, записано в 2:07 ч. сутринта в Бирмингам, Англия, демонстрира проблясък на синя светлина, когато ослепителен метеор изкрещява през нощното небе.

Според Международната метеорна организация (IMO) повече от 100 известия за огнено кълбо са пристигнали в събота почти по същото време от региони в Англия, Шотландия, Уелс и Франция.

Повече от дузина видеоклипове, споделени с IMO, снимаха светкавицата в небето. Свидетели описаха метеора като „ хубав и ослепителен “, а някои очевидци означиха, че има зелен цвят. Промените в цвета могат да бъдат породени от другите метали, намиращи се в металните метеори, които изгарят, до момента в който взаимодействат със земната атмосфера.

Един наблюдаващ на метеори сподели, че проблясъкът на светлината е бил толкоз ослепителен, че като че ли е бил „ ден “, съгласно очевидец...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР